Klask
« chodouarn »
Frazennoù kavet : 2
-
👂 🔗 A-wechoù e vije graet yod. Yod e-barzh ar pezh chodouarn aze. Gant bleud ha laezh.
['we̞ʒo viʒe gwɛ 'joːt – 'joːd bah pes ʃo'duːən ahe – gãn 'blœt a 'lɛːs]
On faisait parfois de la bouillie. De la bouillie dans le grand chaudron là. Avec de la farine et du lait.
Gant : plac'h, ganet e 1925 e Bear, o chom e Trezelan (Bear), marvet e 2021.
Dastumer : Riwal
-
👂 🔗 E vije patatez e-barzh ar chodouarn, ha neuze e vije laket un tamm amann e-barzh ar foñs, ha neuze e kreiene (krigne) eno un tamm bihan. Ha kreien (krign) aze a vije c'hwezh vat gante.
[viʒe pa’tatəz bah ʃo’duːəʁn – a nœhe viʒe ’lakə tãm ã’mãn bah ’võːs – a nœhe ’kʁiɲe eno tãm ’biən – a ’kʁiɲ ahe viʒe hwez’vaːt kãnte]
Il y avait des pommes de terre dans la marmite et on mettait un peu de beurre dans le fond, qui « krignait » (gratinait) un petit peu. Et le « krign » (gratin) sentait bon.
Gant : plac'h, ganet e 1925 e Bear, o chom e Trezelan (Bear), marvet e 2021.
Dastumer : Riwal